Θεραπεία ραγάδων

Θεραπεία ραγάδων

- 30 Ιουλίου 2020

Τι είναι οι ραγάδες;

Οι ραγάδες ή ραβδώσεις είναι κυματοειδείς κόκκινες , ροζέ ή λευκές γραμμώσεις στο δέρμα. Δημιουργούνται στο χόριο, δηλαδή τη μεσαία στιβάδα του δέρματος, όταν αυτό τεντώνεται έντονα, όπως για παράδειγμα στην εγκυμοσύνη ή όταν παχαίνουμε.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγούμε από τις ραγάδες;

Συχνά η θεραπεία των ραγάδων με κρέμες είναι απογοητευτική. Ωστόσο, υπάρχουν δερματολογικές θεραπείες που μπορούν να βελτιώσουν αισθητά την εικόνα τους και γίνονται με ειδικά Laser. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσει η θεραπεία των ραγάδων τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα.   

Στη Δερμοϊατρικη Αθηνών εφαρμόζουμε Laser Ellipse και Fractional για τη θεραπεία των ραγάδων. Το Ellipse χρησιμοποιείται στις κόκκινες ή μωβ ραγάδες και στοχεύει στα κόκκινο χρώμα χωρίς να τραυματίζει την επιδερμίδα. Στις λευκές ραγάδες χρησιμοποιούμε το Fractional Laser το οποίο δημιουργεί μικροσκοπικές οπές στο δέρμα πού φτάνουν μέχρι το χόριο και ενεργοποιούν την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Έτσι το δέρμα αναγεννιέται και η όψη του στις ραγάδες βελτιώνεται.

 Τι συμβαίνει με τις ραγάδες στην εγκυμοσύνη;

Συνήθως στην εγκυμοσύνη οι ραγάδες εμφανίζονται στην κοιλιά και στο στήθος, λόγω της απότομης αύξησης του μεγέθους τους. Δυστυχώς δε μπορούμε να προβλέψουμε αν μια έγκυος θα εμφανίσει ραγάδες, μια και παίζουν ρόλο και γενετικοί παράγοντες στην εμφάνισή τους, ωστόσο αν οι μέλλουσες μαμάδες πάρουν βάρος πιο αργά και σταδιακά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τότε μειώνονται και οι πιθανότητες να εμφανίσουν ραγάδες.

Φεύγουν τελείως οι ραγάδες;

Δυστυχώς οι ραγάδες δε φεύγουν τελείως από μόνες τους, αν και με το πέρασμα του χρόνου φαίνονται λιγότερο. Με τα Laser, οι ραγάδες μπορεί να βελτιωθούν αισθητά και η υφή του δέρματος να αποκατασταθεί σημαντικά. Στη Δερμοϊατρική Αθηνών έχουμε εμπειρία στη θεραπεία των ραγάδων και συχνά εξαιρετικά αποτελέσματα στους ασθενείς μας.

Avatar
Written by Δερμοϊατρική Αθηνών Δερματολογικό Ιατρείο
Η Δερμοϊατρική Αθηνών είναι ένα ολοκληρωμένο κέντρο κλινικής και αισθητικής δερματολογικής φροντίδας και χειρουργικής δέρματος. Αποστολή μας είναι να παρέχουμε σύγχρονες και εξατομικευμένες δερματολογικές υπηρεσίες με γνώμονα την ιατρική ηθική δεοντολογία. Η προσήλωσή μας στην τελειότητα, μαζί με την καταξίωση των δερματολόγων συνεργατών και του προσωπικού μας, καθιστά τη Δερμοϊατρική Αθηνών ένα μοναδικό στο είδος του δερματολογικό κέντρο στην καρδιά της Αθήνας.