Κρυολιπόλυση – Η μέθοδος, η εφαρμογή, τα αποτελέσματα

Κρυολιπόλυση – Η μέθοδος, η εφαρμογή, τα αποτελέσματα

- 4 Απριλίου 2019

Η κρυολιπόλυση είναι μια ιατρική θεραπεία που όταν εφαρμοστεί από εξειδικευμένο γιατρό μπορεί να έχει σημαντικό αποτέλεσμα στη μείωση του λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος.

Τι είναι η κρυολιπόλυση

Από τη φύση τους, τα λιπώδη κύτταρα είναι πιο ευαίσθητα στο κρύο συγκριτικά με τα υπόλοιπα κύτταρα στο σώμα μας. Αυτό τους το χαρακτηριστικό εκμεταλλεύεται η τεχνολογία της κρυολιπόλυσης που με τη χρήση ελεγχόμενης ψύξης μπορεί να μειώσει τον αριθμό των λιποκυττάρων σε μία περιοχή. Το αποτέλεσμα είναι τοπική απώλεια πόντων και σύσφιξη.

Πώς γίνεται

Είναι μια ανώδυνη μέθοδος που γίνεται χωρίς νυστέρι και χωρίς κάποιου είδους αναισθησία. Με τη χρήση ειδικών ηλεκτροδίων εφαρμόζεται πολύ χαμηλή θερμοκρασία στις περιοχές του σώματος που έχουν επιλεχθεί, τα λιποκύτταρα κρυσταλλώνουν και νεκρώνουν. Στη συνέχεια απομακρύνονται φυσικά από το σώμα μέσω του λεμφικού συστήματος.

Πόσο διαρκεί η συνεδρία και πόσες πρέπει να γίνουν

Η συνεδρία στη στοχευμένη περιοχή διαρκεί περίπου μία ώρα, ανάλογα με το σημείο, και μετά μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Μετά την πρώτη συνεδρία ανά περιοχή, ο γιατρός θα συστήσει αναμονή περίπου 6 εβδομάδες ώστε να γίνει εκτίμηση του αποτελέσματος. Εάν χρειαστεί μπορούν να γίνουν έως και 3 συνεδρίες ανά περιοχή.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα

Η κρυολιπόλυση ενεργοποιεί τη φυσική διαδικασία καταστροφής των κυττάρων γι’ αυτό και θα δείτε αποτελέσματα μετά από περίπου 2 μήνες.

Σε ποιες περιοχές συστήνεται

Η κρυολιπόλυση μπορεί να εφαρμοστεί ουσιαστικά όπου υπάρχουν λιποαποθήκες στο σώμα, τοπικό λίπος δηλαδή: στα μπράτσα, την κοιλιά, την πλάτη, τους γλουτούς, τους μηρούς, τα γόνατα. Ανάλογα με την περιοχή ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει διαφορετικές κεφαλές στο μηχάνημα.

4 βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου

  • Είναι ανώδυνη και μη παρεμβατική, οπότε μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους σχεδόν τους υγιείς ανθρώπους.
  • Εξασφαλίζει μόνιμο αποτέλεσμα – εφόσον διατηρήσετε σταθερό το βάρος σας.
  • Το αποτέλεσμα είναι φυσικό και δεν προκαλεί χαλάρωση στο δέρμα.
  • Εκτός από μείωση του λίπους θα παρατηρήσετε ορατή ελάττωση της κυτταρίτιδας.
Avatar
Written by Δερμοϊατρική Αθηνών Δερματολογικό Ιατρείο
Η Δερμοϊατρική Αθηνών είναι ένα ολοκληρωμένο κέντρο κλινικής και αισθητικής δερματολογικής φροντίδας και χειρουργικής δέρματος. Αποστολή μας είναι να παρέχουμε σύγχρονες και εξατομικευμένες δερματολογικές υπηρεσίες με γνώμονα την ιατρική ηθική δεοντολογία. Η προσήλωσή μας στην τελειότητα, μαζί με την καταξίωση των δερματολόγων συνεργατών και του προσωπικού μας, καθιστά τη Δερμοϊατρική Αθηνών ένα μοναδικό στο είδος του δερματολογικό κέντρο στην καρδιά της Αθήνας.