Τι είναι το Dermapen

Το Dermapen είναι μια πένα με 12 μικρο-βελόνες στην άκρη της (ακίδες – microneedling).  Αυτές διαπερνούν κάθετα το δέρμα σε βάθος που ρυθμίζουμε ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος και την περιοχή (από 0,25-2,5 mm). 

Πώς γίνεται η θεραπεία με Dermapen; 

Κατά την εφαρμογή της θεραπείας Dermapen προκαλούνται  μικροοπές στην επιδερμίδα (την ανώτερη στιβάδα του δέρματος) και το χόριο (την εσωτερική στοιβάδα). Το δέρμα αντιδρά στους μικροτραυματισμούς ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες, τα κύτταρα του δέρματος τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, προκειμένου να αναπλάσει τις προκαλούμενες φθορές. Το φυσικό αυτό αποτέλεσμα ενισχύεται με την έγχυση «κοκτέιλ» ουσιών στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, που ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες μπορεί να περιλαμβάνει μικρού μορίου υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και ενυδατικούς παράγοντες.

Είναι το Dermapen μεσοθεραπεία προσώπου ή είναι διαφορετική θεραπεία

Η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας και το Dermapen  είναι ένας από αυτούς καθώς από τις μικρές οπές που δημιουργούνται στο δέρμα εισέρχονται θρεπτικές ουσίες που δεν μπορεί να φτάσουν εκεί με τις κρέμες. Επίσης, έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να κάνει περισσότερους νυγμούς στο δέρμα πυροδοτώντας τη φυσική διαδικασία επούλωσης και επανόρθωσης με επακόλουθο την παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης.

Είναι επώδυνη η μεσοθεραπεία προσώπου με Dermapen;

Όχι, είναι απόλυτα ανεκτή. 

Πότε θα φανούν τα αποτελέσματα;

Το αποτέλεσμα είναι ορατό σε λίγες ώρες και γίνεται πιο έντονο με το πέρασμα των ημερών καθώς ενεργοποιείται η φυσική διαδικασία της αναγέννησης και ανανέωσης των κυττάρων από μέσα προς τα έξω. 

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται;

Το Dermapen προτείνεται για την αντιμετώπιση της  χαλάρωσης του προσώπου, της σύσφιξης της επιδερμίδας, της λείανσης μικρών γραμμών και της επαναφοράς της φυσικής λάμψης και υγιούς εμφάνισης. Καθώς ο δερματολόγος μπορεί να ρυθμίσει την ταχύτητα και το βάθος που θα προσεγγίσουν οι βελόνες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πιο «δύσκολες» περιοχές, όπως γύρω από τα μάτια, τη μύτη και τα χείλη.

Είναι το Dermapen μόνο για το πρόσωπο;

Το Dermapen μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για άλλες περιοχές του σώματος εκτός από το πρόσωπο. Έχει παρουσιάσει εξαιρετικά αποτελέσματα στο ντεκολτέ, την κοιλιά, τα πόδια και τα χέρια. Ενδείκνυται επίσης για την αποκατάσταση ουλών από ακμή ή τραυματισμούς, ραγάδων στο σώμα, ουλών από εγκαύματα και χαλάρωση του δέρματος μετά από απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνη. 

Πώς θα είναι το δέρμα μου μετά τη θεραπεία;

Μετά τη μεσοθεραπεία προσώπου με Dermapen, το δέρμα θα είναι ερεθισμένο (κόκκινο) τις πρώτες 12 με 24 ώρες. Στο ιατρείο εφαρμόζεται ειδική μάσκα που βοηθά στην αποθεραπεία.  Σύντομα το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό και λείο – το αποτέλεσμα γίνεται πιο εμφανές με τις επαναλήψεις (συνήθως 3-5) οπότε βλέπουμε και λείανση σε μικρές ρυτίδων και σε σημάδια από ακμή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 64, 11528, Αθήνα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

210-7291711

EMAIL

info@dermoiatriki.com

SOCIAL