Scalp micropigmentation

Scalp micropigmentation

- 28 Φεβρουαρίου 2019

Ο μικροχρωματισμός του δέρματος του κρανίου, ή scalp micropigmentation (SMP), είναι μία μέθοδος κάλυψης της αραίωσης των μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής με μια τεχνική που μοιάζει με εκείνη του τατουάζ.

Τι ακριβώς είναι το scalp micropigmentation

Χρησιμοποιώντας μια πολύ λεπτή βελόνα με ειδική οργανική χρωστική ουσία στην άκρη της, ο εξειδικευμένος δερματολόγος τοποθετεί μικροσκοπικές «κουκίδες» (τριχοκουκίδες ή τριχογραμμές) ανάμεσα και γύρω στα υπάρχοντα μαλλιά. Το χρώμα τους είναι ακριβώς το ίδιο με τα υπάρχοντα μαλλιά και το αποτέλεσμα είναι πολύ ρεαλιστικό, δημιουργώντας μια εικόνα πλήρους κάλυψης του κρανίου από μαλλιά.

Πότε συστήνεται το scalp micropigmentation

Η μέθοδος είναι κατάλληλη για άντρες και γυναίκες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις παρακάτω περιπτώσεις:

Όταν υπάρχει μικρή έως μέτρια αραίωση των μαλλιών

Σε περιπτώσεις αλωπεκίας

Στην κάλυψη ουλών, τραυματισμών ή σημαδιών από εγκαύματα στο τριχωτό της κεφαλής καθώς και για την κάλυψη σημαδιών από μεταμόσχευση μαλλιών

Για τη βελτίωση του φυσικού περιγράμματος της τριχοφυΐας στο κεφάλι

Είναι επίσης μια ενδεδειγμένη επιλογή για άντρες που επιθυμούν να ξυρίζουν τα μαλλιά τους αλλά υπάρχουν σημεία με αραίωση.

Τατουάζ και scalp micropigmentation

Παρότι στη βάση τους είναι δύο παρεμφερείς τεχνικές, η βασική διαφορά είναι πως στο μικροχρωματισμό του δέρματος η ποσότητα της χρωστικής είναι ελάχιστη και σκοπός είναι ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα που δεν θα μην διακρίνεται ανάμεσα στα υπάρχοντα μαλλιά. Επίσης οι βελόνες που χρησιμοποιούνται στο μικροχρωματισμό είναι πολύ πιο μικρές και λεπτές.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Είναι επώδυνη η διαδικασία;

Συνήθως ο ενδιαφερόμενος δεν πονάει, υπάρχει όμως μια ανεκτή ενόχληση.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

Αυτό εξαρτάται από την κάθε περίπτωση. Συνήθως, μαζί με την επίσκεψη για τη διάγνωση και το σχεδιασμό της διαδικασίας, ο μικροχρωματισμός ολοκληρώνεται σε δύο επισκέψεις.

Υπάρχει χρόνος ανάρρωσης;

Όχι, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες αμέσως μετά τη θεραπεία.

Θα πρέπει να είναι ξυρισμένο το κεφάλι για να φαίνεται φυσικό το αποτέλεσμα;

Όχι, γι’ αυτό η μέθοδος συστήνεται σε πολλές περιπτώσεις αραίωσης καθώς και σε γυναίκες.

Avatar
Written by Δερμοϊατρική Αθηνών Δερματολογικό Ιατρείο
Η Δερμοϊατρική Αθηνών είναι ένα ολοκληρωμένο κέντρο κλινικής και αισθητικής δερματολογικής φροντίδας και χειρουργικής δέρματος. Αποστολή μας είναι να παρέχουμε σύγχρονες και εξατομικευμένες δερματολογικές υπηρεσίες με γνώμονα την ιατρική ηθική δεοντολογία. Η προσήλωσή μας στην τελειότητα, μαζί με την καταξίωση των δερματολόγων συνεργατών και του προσωπικού μας, καθιστά τη Δερμοϊατρική Αθηνών ένα μοναδικό στο είδος του δερματολογικό κέντρο στην καρδιά της Αθήνας.