Μετάβαση στο περιεχόμενο

Scalp micropigmentation

Μέθοδος

Ο μικροχρωματισμός του δέρματος του κρανίου, ή scalp micropigmentation (SMP), είναι μία μέθοδος κάλυψης της αραίωσης των μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής με μια τεχνική που μοιάζει με εκείνη του τατουάζ.

Χρησιμοποιώντας μια πολύ λεπτή βελόνα με ειδική οργανική χρωστική ουσία στην άκρη της, ο εξειδικευμένος δερματολόγος τοποθετεί μικροσκοπικές «κουκίδες» (τριχοκουκίδες ή τριχογραμμές) ανάμεσα και γύρω στα υπάρχοντα μαλλιά. Το χρώμα τους είναι ακριβώς το ίδιο με τα υπάρχοντα μαλλιά και το αποτέλεσμα είναι πολύ ρεαλιστικό, δημιουργώντας μια εικόνα πλήρους κάλυψης του κρανίου από μαλλιά.

Ενδείξεις

Όταν υπάρχει μικρή έως μέτρια αραίωση των μαλλιών, όπως και σε περιπτώσεις αλωπεκίας. Ενδείκνυται επίσης για κάλυψη ουλών, τραυματισμών ή σημαδιών από εγκαύματα στο τριχωτό της κεφαλής καθώς και για την κάλυψη σημαδιών από μεταμόσχευση μαλλιών, όπως και για τη βελτίωση του φυσικού περιγράμματος της τριχοφυΐας στο κεφάλι. Είναι επίσης μια ενδεδειγμένη επιλογή για άντρες που επιθυμούν να ξυρίζουν τα μαλλιά τους αλλά υπάρχουν σημεία με αραίωση.

Τατουάζ και scalp micropigmentation

Παρότι στη βάση τους είναι δύο παρεμφερείς τεχνικές, η βασική διαφορά είναι πως στο μικροχρωματισμό του δέρματος η ποσότητα της χρωστικής είναι ελάχιστη και σκοπός είναι ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα που δεν θα μην διακρίνεται ανάμεσα στα υπάρχοντα μαλλιά. Επίσης οι βελόνες που χρησιμοποιούνται στο μικροχρωματισμό είναι πολύ πιο μικρές και λεπτές.

Εφαρμογή

Συνήθως ο ενδιαφερόμενος δεν πονάει, υπάρχει όμως μια ανεκτή ενόχληση.

Επανάληψη;

Αυτό εξαρτάται από την κάθε περίπτωση. Συνήθως, μαζί με την επίσκεψη για τη διάγνωση και το σχεδιασμό της διαδικασίας, ο μικροχρωματισμός ολοκληρώνεται σε δύο επισκέψεις.

Αποθεραπεία

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες αμέσως μετά τη θεραπεία.

Ρωτήστε τώρα έναν ειδικό

210 -7291711

Δείτε επίσης

Διαβάστε σχετικά