Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αιμαγγειώματα

Τα αιμαγγειώματα είναι συσσωρεύσεις αγγείων που εμφανίζονται συνήθως μετά τη γέννηση, μεγαλώνουν για ορισμένους μήνες και υποστρέφουν μέσα σε διάστημα λίγων ετών. Ωστόσο, αιμαγγειώματα που είναι μεγάλα σε μέγεθος, αργούν να υποχωρήσουν με το χρόνο και μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές, όπως αιμορραγία, μπορεί να απαιτούν θεραπεία. Επίσης θεραπεία μπορεί να απαιτούν και άλλες αγγειακές δυσπλασίες (λεμφαγγειακές, μεικτές κ.α.), που μπορεί να παραμείνουν και στην ενήλικη ζωή. Οι θεραπείες που υπάρχουν περιλαμβάνουν τη συντηρητική φαρμακευτική θεραπεία, τη χειρουργική θεραπεία, τα Laser και, φυσικά, την παρακολούθηση.

Στη Δερμοϊατρική Αθηνών έχουμε τη δυνατότητα θεραπείας των αιμαγγειωμάτων με SWT (Selective Waveband Technology), μια πρωτοποριακή μέθοδο κατά την οποία ελεγχόμενες δέσμες φωτός στοχεύουν την αιμοσφαιρίνη που περιέχεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Η αιμοσφαιρίνη μετατρέπει την ενέργεια του φωτός σε θερμότητα η οποία μεταφέρεται στα τοιχώματα των αγγείων και τα καταστρέφει, εξαλείφοντας σταδιακά τη βλάβη των αιμαγγειωμάτων.

Πώς γίνεται η θεραπεία των αιμαγγειωμάτων με SWT (Selective Waveband Technology)

Η θεραπεία των αιμαγγειωμάτων γίνεται σε διαδοχικές συνεδρίες μικρής διάρκειας. Συνήθως η θεραπεία δημιουργεί ένα αίσθημα τοπικής ζέστης στο δέρμα , όμως είναι καλά ανεκτή και δεν απαιτεί αναισθησία. Ωστόσο στα παιδιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί αναισθητική κρέμα. Η θεραπεία αφήνει στο δέρμα την όψη “μελανιάς”, η οποία υποχωρεί σε 7-10 ημέρες , ενώ μπορεί να σχηματιστεί και λεπτή κρούστα που πέφτει σύντομα.

Η θεραπεία των αιμαγγειωμάτων απαιτεί τη γνώση της φυσικής ιστορίας τους, καθώς και την κατάλληλη εξοικείωση με την ασφαλή χρήση της τεχνολογίας που διαθέτουμε. Οι δερματολόγοι μας είναι εξειδικευμένοι στη θεραπεία των αιμαγγειωμάτων με την εφαρμογή SWT (Selective Waveband Technology), την πιο αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης αγγειακών βλαβών.

Ρωτήστε τώρα έναν ειδικό

210 -7291711

Δείτε επίσης

Διαβάστε σχετικά