Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δερμοαπόξεση με διαμάντια

Ακμή
Δυσχρωμίες
Λεπτές ρυτίδες
Φαγέσωρες
Θαμπό δέρμα

Μέθοδος

Πρόκειται για μια μη επεμβατική τεχνική που αποσκοπεί στη μείωση των λεπτών ρυτίδων, τη βελτίωση της υφής του δέρματος, την αποκατάσταση της ελαστικότητας και τη λάμψη της επιδερμίδας. Η εξωτερική στιβάδα του δέρματος, η επιδερμίδα, αποτελείται από πολλές σειρές κυττάρων. Οι πιο επιφανειακές (εξωτερικές) αφορούν σε νεκρά κύτταρα ενώ οι πιο βαθιές σε κύτταρα που ωριμάζουν και ανεβαίνουν στην επιφάνεια. 

Σκοπός της μικροδερμοαπόξεσης είναι να απομακρύνει με ήπιο τρόπο τα επιφανειακά, νεκρά κύτταρα και να αποκαλύψει τα πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας προσφέροντας έτσι ένα αναζωογονημένο, απαλό και καθαρό πρόσωπο γεμάτο λάμψη.

Εφαρμόζουμε στην επιφάνεια του δέρματος μία συσκευή αναρρόφησης που στο άκρο της έχει ένα μεταλλική κεφαλή που επικαλύπτεται με τεχνητό διαμάντι.  Όταν η  κεφαλή περιστρέφεται  «ξύνει» ήπια και ελεγχόμενα το δέρμα. Η προσαρμοσμένη αναρρόφηση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα που αποκολλώνται από το δέρμα, το οποίο μένει λείο χωρίς υπολείμματα κρυστάλλων. Υπάρχουν διαφορετικές κεφαλές και διαβαθμίσεις επιθετικότητας, και ανάλογα με τη διαφορετικότητα κάθε δέρματος επιλέγεται η θεραπεία που δεν προκαλεί ερεθισμούς.

Με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, συνήθως στο πρόσωπο, αλλά συχνά και σε λαιμό, μπούστο και χέρια. Η αφαίρεση των νεκρών κυττάρων γίνεται δηλαδή με μηχανικό τρόπο και όχι με χημικό (όπως στα peelings).

Αποτελέσματα
  • Φυσική αναγέννηση των κυττάρων
  • Ενίσχυση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης
  • Βελτίωση της ελαστικότητας
  • Βελτίωση της εμφάνισης των ρυτίδων
  • Λείανση των ουλών από ακμή
  • Καθαρισμό των φαγεσώρων
  • Σμίκρυνση των πόρων του δέρματος
  • Μείωση της φωτογήρανσης
Ενδείξεις

Η δερμοαπόξεση με διαμάντια είναι κατάλληλη σε περιπτώσεις ακμής, φωτογήρανσης, λεπτών ρυτίδων, φαγεσώρων, λιπαρότητας και τραχύτητας του δέρματος

Αντενδείξεις

Αντενδείκνυται σε περιπτώσεις φλεγμονής, λοιμώξεων (πχ έρπης), τραυματισμού, μυρμηκιών,ενώ αποφεύγεται η εφαρμογή της στα χείλη και στα βλέφαρα. 

Εφαρμογή

Η μικροδερμοαπόξεση δεν προκαλεί πόνο και δε χρειάζεται εφαρμογή αναισθητικής κρέμας πριν τη θεραπεία. Η θεραπεία διαρκεί 20 -30 λεπτά και μπορεί να πραγματοποιηθεί και τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπορεί να επαναληφθεί από 3 έως 10 φορές με μεσοδιαστήματα 1-2 εβδομάδων.

Αποθεραπεία

Το δέρμα μετά τη θεραπεία είναι ελαφρά κόκκινο και επανέρχεται πλήρως μέσα σε λίγες ώρες. Συνήθως προτείνονται εντατική ενυδάτωση του δέρματος και εφαρμογή αντηλιακού προϊόντος τις ημέρες μετά τη θεραπεία.

Συνδυάζεται με

Η δερμοαπόξεση στο ιατρείο μας συχνά συνδυάζεται με ένα ειδικό ελαφρύ φυτικό peeling για ενίσχυση του αποτελέσματος στις δυσχρωμίες και περισσότερη λάμψη.

Ρωτήστε τώρα έναν ειδικό

210 -7291711

Δείτε επίσης

Διαβάστε σχετικά