Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λιποδιάλυση στο προγούλι

Διπλοσάγονο

Προγούλι

Μέθοδος

Η λιποδιάλυση στο προγούλι είναι μια αναίμακτη και ουσιαστικά ανώδυνη διαδικασία που εφαρμόζεται στο ιατρείο του δερματολόγου. Μπορεί να οφείλεται σε παχυσαρκία ή σε γενετική προδιάθεση τοπικής συγκέντρωσης λιποκυττάρων. 

Ένεση λιποδιαλυτικών ουσιών

Πρόκειται για ενέσιμη μεσοθεραπεία κατά την οποία ο δερματολόγος θα εγχύσει στα προβληματικά σημεία παράγοντες που προκαλούν λιποδιάλυση. Η ενέσιμη μεσοθεραπεία έχει το πλεονέκτημα πως κατά την εφαρμογή της δημιουργούνται κανάλια μέσα στο δέρμα έτσι ώστε ουσίες που χορηγούνται οδηγούνται βαθιά λίπος όπου μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά. Έγκριση από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων (FDA) έχει η ουσία δεσοξυχολικό οξύ (deoxycholic acid), η οποία έχει αποδειχτεί ότι καταστρέφει επιλεκτικά τα λιποκύττταρα. Κάποιες φορές ίσως χορηγούνται και άλλες ουσίες, ανάλογα με το πρόβλημα και την ηλικία του ενδιαφερόμενου. 

Η διαδικασία θεωρείται ανώδυνη και μετά την λιποδιάλυση ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητές του, αν και ίσως υπάρχει ένα ήπιο οίδημα στην περιοχή για 2-3 μέρες. Η συνιστώμενη επανάληψη της συνεδρίας είναι μία φορά το μήνα και κατά μέσο όρο η θεραπεία ολοκληρώνεται με 3 συνεδρίες. 

Αντιμετώπιση διπλοσάγωνου με HIFU

Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία υπερήχων HIFU αντιμετωπίζεται ταυτόχρονα τη χαλάρωση του δέρματος και η εναπόθεση λιποκυττάρων. Πρόκειται για θεραπεία που πραγματοποιείται χωρίς αναισθησία καθώς δεν προκαλεί δυσφορία στην εφαρμογή της. Η συνεδρία διαρκεί περίπου 30 λεπτά και το αποτέλεσμα γίνεται εμφανές μετά τις πρώτες εφαρμογές. Συνήθως για ολοκληρωμένο αποτέλεσμα λιποδιάλυσης στο προγούλι απαιτούνται 3 συνεδρίες με απόσταση περίπου 4-8 εβδομάδων μεταξύ τους. 

Νήματα

Η εφαρμογή των νημάτων έχει καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος. Τα νήματα χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες σε χειρουργικές εφαρμογές, είναι ασφαλή και βιοαπορροφούμενα, χωρίς παρενέργειες και αντενδείξεις. Υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες που χρησιμποιούνται ανάλογα με το πρόβλημα / ηλικία ενδιαφερόμενου. Η μέθοδος ενδείκνυται και για την περιοχή του προσώπου, για βελτίωση του περιγράμματος. 

Η στρατηγική τοποθέτηση των νημάτων από έμπειρο δερματολόγο εξασφαλίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα του περιορισμού της τοπικής χαλάρωσης στο προγούλι ενώ η διέγερση της αιμάτωσης και η αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου λόγω της εφαρμογής τους προκαλεί μία ήπια φυσική λιποδιάλυση, ενισχύοντας έτσι τα αποτελέσματα. 

Η διαδικασία είναι αναίμακτη και πραγματοποιείται στο χώρο του δερματολογικού ιατρείου. Για την περιοχή κάτω από το πρόσωπο χρησιμοποιείται ειδική κατηγορία νημάτων τα οποία τοποθετούνται στη θέση τους με τη χρήση μιας λεπτής βελόνας. Η διάρκεια της μεθόδου είναι περίπου 30 λεπτά και μετά την εφαρμογή μπορείτε να επιστρέψετε κατευθείαν στις δραστηριότητές σας. 

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Στην ενέσιμη ουσιών και την εφαρμογή νημάτων μπορεί να υπάρχουν μικροί ερεθισμοί ή εκχυμώσεις στο σημείο της εισαγωγής της βελόνας, τα οποία υποχωρούν σε λίγα 24ωρα ενώ καλύπτονται αποτελεσματικά με make up. Επίσης κάποιες φορές ίσως εμφανιστεί οίδημα στην περιοχή για 2-3 μέρες. 

Ρωτήστε τώρα έναν ειδικό

210 -7291711

Δείτε επίσης

Διαβάστε σχετικά