Μετάβαση στο περιεχόμενο

Nd-Yag laser

Ευρυαγγείες
ποδιών

Πάθηση

Πρόκειται για τριχοειδή αγγεία που έχουν μεγαλύτερη διάμετρο από το φυσιολογικό και εντοπίζονται πιο κοντά στην επιφάνεια της επιδερμίδας γι’ αυτό και είναι διακριτές με γυμνό μάτι. Συνήθως εντοπίζονται σε «ομάδες» και είναι πιο συχνές στις γυναίκες. 

Αίτια

Η ορθοστασία, η έκθεση στον ήλιο, η κληρονομικότητα, οι ορμονικές μεταβολές και οι κυήσεις είναι αίτια που συνδέονται με τις ευρυαγγείες στα πόδια. Το αυξημένο βάρος παίζει, επίσης, ρόλο. Τις περισσότερες φορές δεν σχετίζονται με πρόβλημα στην κυκλοφορία του αίματος των κάτω άκρων και δεν προκαλούν οποιοδήποτε πρόβλημα παρά μόνο ίσως εμφάνισης. Άλλες φορές, όμως, μπορεί να συνυπάρχουν με φλεβική ανεπάρκεια ή/και «κιρσούς» δηλαδή με διογκωμένες φλέβες με «κόμπους» σε κάποια σημεία τους. Ο δερματολόγος, αν χρειάζεται, θα παραπέμψει για υπερηχογράφημα φλεβών ώστε να επιβεβαιωθεί η διάγνωση.

Αποτελέσματα

Συνήθως με μία εφαρμογή επιτυγχάνουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ σε πιο έντονο πρόβλημα συνίσταται και δεύτερη εφαρμογή για περαιτέρω βελτίωση. Με κάθε συνεδρία κρυολιπόλυσης επιτυγχάνουμε περίπου 25% μείωση του τοπικού λίπους.

Πλεονεκτήματα θεραπείας

Η θεραπεία με laser Nd-Yag, την πιο εξελιγμένη γενιά λέιζερ, θεωρείται σήμερα η καλύτερη επιλογή για τις ευρυαγγείες στα πόδια, τόσο από πλευράς αποτελεσματικότητας όσο και ασφάλειας. Ένα από τα πλεονεκτήματα του laser Nd-Yag είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τα αραχνοειδή αγγεία όσο και για ανθεκτικότερες ευρυαγγείες, σε μεγαλύτερο βάθος και με παχύτερα τοιχώματα. 

Η δράση του laser Nd-Yag βασίζεται στην ιδιότητά του να απορροφά την αιμοσφαιρίνη του αίματος στα αγγεία που απαρτίζουν τις ευρυαγγείες. Η θερμότητα που εκπέμπει η ακτίνα μέσα στο αγγείο οδηγεί στην πήξη του αίματος, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση και την απορρόφησή του από τον οργανισμό. Η χρήση του από έμπειρο δερματολόγο επιτρέπει τη διείσδυση της ακτίνας laser σε μεγάλο βάθος στο δέρμα, καταστρέφοντας μόνο τα προβληματικά αγγεία χωρίς να επηρεάζει την επιδερμίδα και τους υγιείς περιβάλλοντες ιστούς. 

Εφαρμογή

Πρόκειται για μια θεραπεία με ήπιο πόνο και με σύντομο διάστημα αποθεραπείας, χωρίς ουλές και χωρίς εκχυμώσεις. Ο τοπικός ερεθισμός που μπορεί να προκληθεί, υποχωρεί σε περίπου 2 εβδομάδες, ενώ το πρόβλημα αντιμετωπίζεται ριζικά σε 1-3 συνεδρίες κατά μέσο όρο. 

Ρωτήστε τώρα έναν ειδικό

210 -7291711

Δείτε επίσης

Διαβάστε σχετικά