Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτοάνοσες δερματικές παθήσεις

Οι αυτοάνοσες δερματικές παθήσεις περιλαμβάνουν νοσήματα όπως ο ερυθηματώδης λύκος, η εντοπισμένη σκληροδερμία ή μορφέα , η δερματομυοσίτιδα, το πεμφιγοειδές, η πέμφιγα, η ερπητοειδής δερματίτιδα και οι αγγειίτιδες. Είναι καταστάσεις όπου ο ανθρώπινος οργανισμός επιτίθεται και καταστρέφει υγιή κύτταρα και ιστούς. Πρόκειται για σπάνια νοσήματα, που απαιτούν ιδιαίτερη προσέγγιση και αντιμετώπιση και που επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών. Η διερεύνησή τους απαιτεί λεπτομερή κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο, ενώ η παρακολούθηση τους οφείλει να είναι συνεχής.

Στη θεραπευτική αντιμετώπιση των αυτοανόσων δερματικών παθήσεων έχουν θέση οι τοπικές θεραπείες και οι συστηματικές θεραπείες. Οι πρώτες περιλαμβάνουν κρέμες κορτικοστεροειδών και τοπικά ανοσοτροποποιητικά φάρμακα, ενώ οι δεύτερες κορτικοστεροειδή, ανοσοτροποποητικά και ανοσοκατασταλτικά φάρμακα από το στόμα ή σε ενέσιμη μορφή. Η φωτοθεραπεία είναι και αυτή μια θεραπευτική επιλογή σε συγκεκριμένα νοσήματα, όπως η μορφέα.

Εάν πάσχετε από κάποια αυτοάνοση πάθηση του δέρματος , σας καλούμε να επισκεφτείτε το κέντρο μας. Οι δερματολόγοι μας είναι εξειδικευμένοι στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών με αυτοάνοσες δερματικές παθήσεις και θα σας παρέχουν τις πλέον σύγχρονες και κατά το δυνατόν αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές. Επιπλέον θα είναι διαρκώς κοντά σας χτίζοντας μια μακρόχρονη και σταθερή σχέση εμπιστοσύνης.

Ρωτήστε τώρα έναν ειδικό

210 -7291711

Δείτε επίσης

Διαβάστε σχετικά