Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fractional Laser CO2

Ουλές ακμής
Φωτογήρανση
Δυσχρωμίες
Ρυτίδες
Θαμπό δέρμα
Ραγάδες

Ενδείξεις

Το δέρμα με φωτογήρανση χάνει πρώιμα τη νεανική όψη του. Η ηλιακή ακτινοβολία (UV) προκαλεί ζημιά στο δέρμα μας με διάφορους μηχανισμούς. Ενώ η UVB ευθύνεται για το ηλιακό έγκαυμα, η UVA εισχωρεί σε βαθύτερα στρώματα και καταστρέφει το κολλαγόνο. Συνέπεια είναι η υπερβολική παραγωγή παθολογικής ελαστίνης, που με τη σειρά της οδηγεί σε μηχανισμούς παθολογικής αναδόμησης του δέρματος. Αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ρυτίδων και η απώλεια της ελαστικότητας. To Fractional Laser CO2 αναστρέφει τις συνέπειες της φωτογήρανσης αναδομώντας το κολλαγόνο και αντικαθιστώντας τον τραυματισμένο από τη UV ιστό με νέο και υγιή.

Τι είναι το Fractional Laser CO2

Το Fractional Laser CO2 είναι ένα επεμβατικό Laser που βελτιώνει τον τόνο και την υφή του δέρματος, απαλύνει τις λεπτές ρυτίδες, αναστρέφει τη φωτογήρανση, λειαίνει τις ουλές ακμής, μειώνει τη λιπαρότητα του προσώπου, δίνει σφριγηλότητα και νεανική όψη σε γηρασμένες επιδερμίδες.

Μέθοδος

To Fractional Laser CO2 παραμένει το πιο αποτελεσματικό από τις τεχνολογίες laser στην αντιμετώπιση της γήρανσης, της φωτογήρανσης του προσώπου, ειδικά όταν εφαρμόζεται σε υψηλές ενέργειες. Επίσης, είναι σημαντικό όπλο εναντίων των ουλών (πχ ουλές ακμής).  Βελτιώνει τον τόνο και την υφή του δέρματος, απαλύνει τις λεπτές ρυτίδες, λειαίνει τις ουλές, μειώνει τη λιπαρότητα του προσώπου, δίνει σφριγηλότητα και νεανική όψη σε γηρασμένες επιδερμίδες. Μπορεί να εφαρμοστεί και σε λαιμό/ντεκολτέ. 

Το Fractional Laser CO2 προκαλεί άμεση εντυπωσιακή αναδόμηση στην επιδερμίδα, αλλά και στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, όπου διεγείρει τους ινοβλάστες, ώστε να παράγουν νέο κολλαγόνο. Το Fractional Laser CO2 εξαχνώνει τις στιβάδες του δέρματος σε μικρές δεσμίδες (φαίνονται ως μικρές τελείες στο δέρμα), αφήνοντας ενδιάμεσα περιοχές ανέπαφου δέρματος. 

 

Αυτή η μέθοδος μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών και ελαττώνει εντυπωσιακά το χρόνο επούλωσης. Για επιφανειακές δυσχρωμίες από τον ήλιο, επιλέγουμε πιο επιφανειακή θεραπεία, ενώ όταν θέλουμε να βελτιώσουμε ρυτίδες ή ουλές ακμής, επιλέγουμε θεραπεία σε βάθος. Στη Δερμοϊατρική Αθηνών χρησιμοποιούμε το Fractional Laser CO2 έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στην ανάπλαση του δέρματος.

 

Η διαδικασία της κολλαγονογένεσης γίνεται εμφανής μετά από 3 έως 6 μήνες ως σύσφιξη και αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος. Για επιφανειακές δυσχρωμίες από τον ήλιο, επιλέγουμε πιο επιφανειακή θεραπεία, ενώ όταν θέλουμε να βελτιώσουμε ρυτίδες ή ουλές ακμής, επιλέγουμε θεραπεία σε βάθος.

Αποτελέσματα

Οι ρυτίδες και ιδιαίτερα οι λεπτές ρυτίδες του προσώπου γύρω από το στόμα και τα μάτια ανταποκρίνονται εξαιρετικά στη θεραπεία με Fractional Laser CO2. To Laser φτάνει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου το οποίο γεμίζει τις ρυτίδες και λειαίνει την όψη τους. Παράλληλα, αφαιρεί τις επιφανειακές στιβάδες της επιδερμίδας και προκαλεί την ανανέωση της. 

Συνήθως απαιτούνται 3 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 4 εβδομάδων. Ωστόσο και από την πρώτη συνεδρία είναι ορατή η βελτίωση των λεπτών ρυτίδων. Η διαδικασία της κολλαγονογένεσης κορυφώνεται μετά από 3 έως 6 μήνες και βλέπετε σύσφιξη και αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος. 

Τα αποτελέσματα του Fractional Laser CO2 είναι καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη ιατρική τεχνική σήμερα.

Εφαρμογή

Η θεραπεία μπορεί να γίνει εφαρμόζοντας αναισθητική κρέμα 1 ώρα πριν και διαρκεί γύρω στα 45’. Αμέσως μετά τη θεραπεία το πρόσωπο είναι κόκκινο.

Αποθεραπεία

Μετά τη θεραπεία πιθανόν να υπάρχει αίσθημα καψίματος που υποχωρεί πολύ γρήγορα. . Εφαρμόζεται πάγος για να μη δημιουργηθεί οίδημα. Τις επόμενες 2-3 μέρες ίσως υπάρχει λίγο οίδημα, το οποίο υποχωρεί ή το δέρμα είναι κόκκινο, ενώ σύντομα αρχίζει ο σχηματισμός ανεπαίσθητης κρούστας πάνω στη μικροβλάβη (τελεία) η οποία πέφτει σε περίπου 7-8 ημέρες. Για ορισμένες εβδομάδες μετά τη θεραπεία είναι αναγκαία η χρήση αντηλιακού με δείκτη προστασίας SPF 50. Η ιδανική εποχή για τη θεραπεία είναι φθινόπωρο-χειμώνας. 

Ρωτήστε τώρα έναν ειδικό

210 -7291711

Δείτε επίσης

Διαβάστε σχετικά