Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψηφιακή Χαρτογράφηση Σπίλων

Οι σπίλοι είναι συχνό εύρημα σε πολλά άτομα. Η ύπαρξη πολλών σπίλων, το ιστορικό υπέρμετρης έκθεσης στον ήλιο και το οικογενειακό ιστορικό μελανώματος είναι σημαντικοί παράγοντες στην αξιολόγηση ενός ατόμου με σπίλους. Σήμερα η εξέταση των σπίλων καθίσταται αναγκαία στα πλαίσια της πρόληψης του μελανώματος Στη Δερμοϊατρική Αθηνών είμαστε εξειδικευμένοι στην αξιολόγηση και παρακολούθηση ασθενών με σπίλους, χάρη στη μακρόχρονη εμπειρία και την άριστη τεχνολογική υποδομή που διαθέτουμε.

Πώς γίνεται ο έλεγχος των σπίλων;

Ο αρχικός έλεγχος των σπίλων γίνεται με την προσεκτική κλινική εξέταση σε συνδυασμό με τη δερματοσκόπηση. Η τελευταία είναι μια ειδική κλινική μέθοδος στην οποία χρησιμοποιούμε δερματοσκόπιο, δηλαδή ειδικό φακό υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας που μας επιτρέπει να βλέπουμε “μέσα” στη βλάβη. Έτσι μπορούμε να αξιολογήσουμε σε πρώτη φάση τους σπίλους και να εξάγουμε συμπεράσματα για το αν πρέπει ένας σπίλος να αφαιρεθεί χειρουργικά.

Ορισμένα άτομα με πολλούς σπίλους χρειάζεται να κάνουν ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλων, η οποία γίνεται με τη χρήση ειδικού μηχανήματος (MoleMax). Στην ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλων χρησιμοποιούμε φακούς πολύ υψηλής ανάλυσης για την καταγραφή ακόμη και των πιο λεπτών χαρακτηριστικών των σπίλων. Η μέθοδος αυτή επιτρέπει την ψηφιακή φωτογράφιση περιοχών του σώματος με σκοπό να μπορεί να καταγραφεί και να αξιολογηθεί τυχόν εμφάνιση νέων σπίλων, και επίσης δίνει τη δυνατότητα καταγραφής κάθε σπίλου ξεχωριστά.

Στη συνέχεια, οι σπίλοι βαθμολογούνται βάσει διεθνούς συστήματος αξιολόγησης και ο ασθενής παραλαμβάνει το προσωπικό του φωτογραφικό αρχείο. Η όλη διαδικασία κυμαίνεται από 30 λεπτά έως μία ώρα και επαναλαμβάνεται συνηθέστερα ανά έτος ή και νωρίτερα αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Οι δερματολόγοι στη Δερμοϊατρική Αθηνών είναι ειδικοί στη δερματοσκόπηση και ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλων και θα σας δώσουν τις συμβουλές τους όσον αφορά την πρόληψη του μελανώματος και την έγκαιρη διάγνωσή του.

Ρωτήστε τώρα έναν ειδικό

210 -7291711

Δείτε επίσης

Διαβάστε σχετικά