Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ακμή

Η ακμή είναι ένα από τα πιο συχνά δερματολογικά προβλήματα. Στην αιτιολογία της ακμής παίζουν σημαντικό ρόλο η απόφραξη των πόρων των σμηγματογόνων αδένων, αλλά και ορμονικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες. Αν και συχνότερη στην εφηβεία, η ακμή εμφανίζεται και σε μεγαλύτερες ηλικίες, ενώ ανάλογα με τη βαρύτητά της, μπορεί να προκαλέσει έντονα προβλήματα, ψυχολογικά , αλλά και δερματικά. Η έναρξη της σωστής θεραπευτικής αγωγής μπορεί να προλάβει και τις δερματολογικές συνέπειες, όπως είναι οι ουλές ακμής, αλλά και να βοηθήσει τον ασθενή να ξεπεράσει το ψυχολογικό στρες που σχετίζεται με τη νόσο.

Στο δερματολογικό μας ιατρείο, εφαρμόζουμε φαρμακευτικές θεραπείες για την ακμή που βασίζονται σε διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Συχνά, η φαρμακευτική θεραπεία συμπληρώνεται με καθαρισμό προσώπου, χημικά peeling και Laser για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στη Δερμοϊατρική Αθηνών προσφέρουμε τις καλύτερες θεραπευτικές επιλογές στους ασθενείς με ακμή και είμαστε κοντά τους σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας.

Ρωτήστε τώρα έναν ειδικό

210 -7291711

Δείτε επίσης

Διαβάστε σχετικά