Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαθερμοπηξία

Η διαθερμοπηξία είναι επεμβατική τεχνική κατά την οποία γίνεται καυτηρίαση με βελόνα διαφόρων βλαβών στην επιφάνεια του δέρματος. Στη διαθερμοπηξία χρησιμοποιούμε ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο μεταφέρεται διαμέσου ενός στυλεού άμεσα στη δερματική βλάβη και την καταστρέφει.

Με τη διαθερμοπηξία μπορούμε να εξαλείψουμε βλάβες όπως μικρά κερασοειδή αιμαγγειώματα , θηλώματα, υπερκερατώσεις, σμηγματογόνες υπερπλασίες και άλλα. Η θεραπεία είναι ελάχιστα επεμβατική και προκαλεί μόνο ένα ελαφρύ αίσθημα στιγμιαίου καψίματος στο δέρμα. Συνεπώς, η όλη διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας , οπότε και είναι εξαιρετικά καλά ανεκτή. Αντενδείξεις στη χρήση διαθερμοπηξίας αποτελούν η ύπαρξη καρδιακού βηματοδότη ή απινιδωτή.

Στα σημεία της θεραπείας σχηματίζεται μια λεπτή κρούστα η οποία υποχωρεί σε 5-10 ημέρες. Συνήθως ο ασθενής εφαρμόζει είτε αντιβιοτική κρέμα είτε αντισηπτικό διάλυμα στο σπίτι για λίγες ημέρες. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί μετά από 2-3 εβδομάδες εάν χρειαστεί.

Ρωτήστε τώρα έναν ειδικό

210 -7291711

Δείτε επίσης

Διαβάστε σχετικά