Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεραπείες Peeling

Δυσχρωμίες, Κηλίδες,
Θαμπό δέρμα, Ακμή,
Μέλασμα,Πανάδες

Μέθοδος

Τα peeling α-υδροξυ οξέων (AHA) και β-υδροξυ οξέων (BHA) είναι επιφανειακά peeling που προκαλούν ανανέωση της επιδερμίδας, απομακρύνοντας την εξωτερική στιβάδα της και διεγείροντας παράλληλα τη δημιουργία νέων επιδερμιδικών κυττάρων. 

 

Συχνά χρησιμοποιούνται συνδυασμοί οξέων, όπως σαλικυλικό, γαλακτικό και γλυκολικό οξύ. Ο συνδυασμός αυτός αυξάνει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας και δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα, με μηδενικό σχεδόν χρόνο αποκατάστασης μετά τη θεραπεία, ενώ μπορούν να εφαρμοστούν και τους καλοκαιρινούς μήνες μια και προκαλούν πολύ μικρό ερεθισμό της επιδερμίδας.

Ενδείξεις

Το δέρμα μας στο πέρασμα του χρόνου και ειδικά μετά από μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο, γίνεται άτονο, τραχύ, στεγνό και εμφανίζει ρυτίδες. Τα peeling αποκαθιστούν την υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας.

Εφαρμογή

Χρησιμοποιούνται στους περισσότερους τύπους δέρματος, για την αντιμετώπιση δυσχρωμιών, κηλίδων, λεπτών ρυτίδων, αλλά και προσδίδουν λάμψη στις θαμπές και άτονες επιδερμίδες.

Σε περιπτώσεις ενεργού ακμής χρησιμοποιούμε peeling που περιέχουν σαλικυλικό ή/και αζελαϊκό οξύ, λόγω της έντονης κερατολυτικής και αντιφλεγμονώδους δράσης τους.

Σε δέρματα που πάσχουν από ροδόχρου νόσο, μια πάθηση του δέρματος που προκαλεί έντονο κοκκίνισμα στο πρόσωπο, προτιμούμε peeling μανδελικού οξέος.

Στο μέλασμα, μια κατάσταση με παθολογική εναπόθεση μελανίνης στο δέρμα, τα peeling που εμπεριέχουν λευκαντικούς παράγοντες μπορεί να βοηθήσουν, ειδικά όταν η μελανίνη βρίσκεται σε πιο επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας. Η θεραπεία συνεχίζεται απαραιτήτως στο σπίτι με λευκαντικές κρέμες που βοηθούν στην εξάλειψη της βαθύτερης χρωστικής.

Τα peeling τρχλωροοξεικού οξέος (TCA) είναι πιο βαθιά και αποτελούν ιδανική θεραπεία σε δέρματα με φωτογήρανση και χρονογήρανση. Καταπολεμούν ρυτίδες, έντονους πόρους, ακόμα και προκαρκινικές καταστάσεις, όπως αρχόμενες ακτινικές υπερκερατώσεις.

Στις ουλές από ακμή τα peeling TCA είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά μόνα τους ή και σε συνδυασμό με Fractional Laser CO2. Συνήθως χρησιμοποιούμε υψηλές συγκεντρώσεις TCA για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στόχος είναι να αναδομηθεί η τραυματισμένη επιδερμίδα και να διεγερθεί η παραγωγή νέων κυττάρων που θα αντικαταστήσουν σταδιακά την ουλή με υγιές δέρμα.

Οι κηλίδες του δέρματος, όπως εφηλίδες και ηλιακές φακές αντιμετωπίζονται πολύ αποτελεσματικά με συνδυαστικά peeling ή με peeling TCA.

Αποθεραπεία

Μετά το peeling το δέρμα είναι ελάχιστα έως μέτρια πιο κόκκινο, ανάλογα με την ισχύ της θεραπείας. Πιθανόν να υπάρχει αίσθημα καψίματος που υποχωρεί πολύ γρήγορα. Λόγω της φωτοευαισθησίας που προκαλεί το peeling, είναι αναγκαία η χρήση αντηλιακού με δείκτη προστασίας SPF 50.

Συνδυάζεται με

Αρκετά συχνά συνδυάζουμε τη θεραπεία με SWT ή Fractional Laser CO2 για ένα καλύτερο και πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Συνδυάζονται εύκολα και με καθαρισμό προσώπου και δερμοαπόξεση. Οι θεραπευτικές επιλογές για τη θαμπή και άτονη επιδερμίδα είναι πολλές στη Δερμοϊατρική Αθηνών. Επισκεφτείτε μας και θα συζητήσουμε μαζί σας ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Ρωτήστε τώρα έναν ειδικό

210 -7291711

Δείτε επίσης

Διαβάστε σχετικά