Τα θηλώματα είναι καλοήθεις υπερπλασίες του δέρματος που εμφανίζονται συνηθέστερα στο λαιμό, τις μασχάλες, τα βλέφαρα και κάτω από το στήθος, αλλά και σε άλλες πτυχές του δέρματος. Η αιτιολογία τους είναι άγνωστη, αν και πιθανολογείται η τριβή του δέρματος και ενίοτε ορμονικές διαταραχές, όπως η αντίσταση στην ινσουλίνη. Αν αφεθούν χωρίς θεραπεία, τα θηλώματα μπορεί να μεγαλώσουν σε μέγεθος δημιουργώντας έντονο αισθητικό πρόβλημα. Η σωστή διάγνωσή τους έχει σημασία μια και μπορεί να μιμούνται σπίλους ή προκαρκινικές καταστάσεις.

Τα θηλώματα μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και αποτελεσματικά με παραδοσιακές μεθόδους , όπως η διαθερμοπηξία και η κρυοθεραπεία. Στη Δερμοϊατρική Αθηνών εφαρμόζουμε εκτός από τις παραπάνω μεθόδους και Laser CO2 για την αντιμετώπιση των θηλωμάτων. Είναι μια μέθοδος αναίμακτη, απόλυτα ακριβής και ελεγχόμενη με άριστα αποτελέσματα. Η θεραπεία βασίζεται στην αρχή της εξάχνωσης των επιδερμιδικών κυττάρων, που οδηγεί στη συρρίκνωση και τελικά καταστροφή της βλάβης. Στα σημεία που γίνεται η θεραπεία απομένει μια λεπτή σκουρόχρωμη κρούστα που πέφτει σε λίγες ημέρες, αφήνοντας από κάτω υγιές δέρμα που σιγά σιγά επανακτά το φυσιολογικό χρώμα του.

Τα θηλώματα που αφαιρούνται συνήθως δεν επανεμφανίζονται, όμως μπορεί κάποιος να εμφανίσει βλάβες σε άλλα σημεία στο δέρμα, γι’ αυτό και προτείνουμε την περιοδική θεραπεία τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 64, 11528, Αθήνα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

210-7291711

EMAIL

info@dermoiatriki.com

SOCIAL