Η μεσοθεραπεία είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος κατά την οποία γίνεται έγχυση μικρών ποσοτήτων συμπλεγμάτων φαρμακευτικών και φυσικών ουσιών στο δέρμα. Μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ, με στόχο τη βαθειά ενυδάτωση, την αντιγήρανση και τη συνολική αναζωογόνηση του δέρματος. Επίσης εφαρμόζεται και στο υπόλοιπο σώμα, όπως στους γλουτούς και τους μηρούς, με σκοπό την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Η τεχνική της μεθόδου περιλαμβάνει την έγχυση μικροσκοπικών ποσοτήτων του υλικού της μεσοθεραπείας στο δέρμα με πολύ λεπτή βελόνη ή με ειδικό στυλεό. Η μεσοθεραπεία κατέχει σημαντική θέση στην αισθητική δερματολογία και είναι μια μέθοδος απλή, καλά ανεκτή και αποτελεσματική.

Μεσοθεραπεία προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ

Με το πέρασμα του χρόνου, το δέρμα μας βρίσκεται αντιμέτωπο με μειωμένη μικροκυκλοφορία και ελαττωμένη ικανότητα για μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών καθώς και αποβολής τοξινών. Τα παραπάνω μεταφράζονται σε γήρανση του δέρματος με αποτέλεσμα αλλοίωση της υφής, εμφάνιση ρυτίδων και θάμπωμα της επιδερμίδας.

Η μεσοθεραπεία στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ αφορά εγχύσεις υαλουρονικού οξέος, βιταμινών και αμινοξέων. Οι ουσίες αυτές προσφέρουν ενυδάτωση και θρέψη στην επιδερμίδα, ασκούν αντιοξειδωτική δράση και διεγείρουν το μεταβολισμό. Ειδικά στην περιοχή του λαιμού, η μεσοθεραπεία βοηθάει πολύ και στην καταπολέμηση των οριζόντιων ρυτίδων. Στα σημεία των ενέσεων σχηματίζονται μικροί πομφοί που εξαφανίζονται σε διάστημα λίγων ωρών, ενώ η χρήση στυλεού μεσοθεραπείας (pen) αφήνει ένα κοκκίνισμα που υποχωρεί πολύ γρήγορα. Συνήθως απαιτούνται 3 τουλάχιστον διαδοχικές θεραπευτικές συνεδρίες για καλύτερα αποτελέσματα. Η μεσοθεραπεία βελτιώνει τη ροή του αίματος, προκαλεί ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Το αποτέλεσμα είναι βελτίωση της υφής, εξαιρετική ενυδάτωση και συνολική αναζωογόνηση του δέρματος.

Μεσοθεραπεία σώματος

Η μεσοθεραπεία στο σώμα εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας κυρίως σε γλουτούς και μηρούς, αλλά και σε γόνατα, κοιλιά και μπράτσα. Το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τη χρήση φαρμακευτικών διαλυμάτων που εξουδετερώνουν τις τοξικές ουσίες, βελτιώνουν την οξυγόνωση και αποκαθιστούν τη μικροκυκλοφορία στο λιπώδη ιστό. Η θεραπεία γίνεται με πολλαπλές επιφανειακές ενέσεις και είναι γενικώς καλά ανεκτή. Στόχος είναι η βελτίωση της υφής πορτοκαλιού και η εμφάνιση πιο λείας επιδερμίδας. Οι συνεδρίες γίνονται ανά εβδομάδα και συνήθως απαιτούνται κατά μέσο όρο 8 συνεδρίες μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η σημαντικότερη ανεπιθύμητη ενέργεια της μεσοθεραπείας σώματος είναι οι εκχυμώσεις στα σημεία των ενέσεων που συνήθως υποχωρούν σε λίγες ημέρες. Είμαστε στη διάθεσή σας για να εκτιμήσουμε αν η μεσοθεραπεία είναι κατάλληλη για την αντιμετώπιση του προβλήματός σας.