Σήμερα υπάρχουν κυρίως δυο διαθέσιμες τεχνικές για μεταμόσχευση μαλλιών: η FUT (follicular Unit Transplantation) και η FUE (follicular unit extraction). Και στις δύο τεχνικές τα τριχοθυλάκια εξάγονται και μεταφέρονται από κροταφο-ινιακή περιοχή του τριχωτού της κεφαλής (δότρια περιοχή σταθερής τριχοφυΐας) στην περιοχή με αραίωση μαλλιών. Οι ισχυρές τρίχες διατηρούν και μεταφέρουν τις γενετικές τους ιδιότητες στην λήπτρια περιοχή. Έτσι, μετά την μεταμόσχευση μπορούμε να επιτύχουμε ένα σταθερό και μόνιμο αποτέλεσμα. 

Στην τεχνική FUT  πραγματοποιείται μαζική εξαγωγή τριχοθυλακίων από το πίσω και πλάγιο τμήμα της κεφαλής (δότρια περιοχή), και μεταφύτευση αυτών στη λήπτρια περιοχή. Για την συρραφή της δότριας περιοχής τοποθετούνται ράμματα και ακολούθως υπάρχει μία γραμμοειδής ουλή. Με την τεχνική FUE, η οποία θεωρείται πιο σύγχρονη,  τριχοθυλάκια αφαιρούνται ένα προς ένα από την κροταφο-ινιακή περιοχή του τριχωτού της κεφαλής όπου θεωρείται περιοχή σταθερής τριχοφυΐας και τοποθετούνται στην λήπτρια περιοχή όπου παρατηρείται αραίωση. Δεν υπάρχει ουλή στην δότρια περιοχή. 

Το πόσο διαρκεί μία επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών καθορίζεται από δυο παράγοντες: 1. Aπό  τις εκάστοτε ανάγκες του υποψηφίου (έκταση αλωπεκίας) και 2. Από τη μέθοδο που ακολουθείται. Για παράδειγμα, η επέμβαση με την τεχνική  FUE διαρκεί περισσότερες ώρες, λόγω της μεμονωμένης διαδικασίας λήψης των τριχοθυλακίων, ενώ η τεχνική FUT διαρκεί λιγότερες ώρες, λόγω μαζικής λήψης. Συνήθως, η μέση διάρκεια ενός χειρουργείου κυμαίνεται στις 4-5 ώρες. Καθ’ όλη την διάρκεια του χειρουργείου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενώ κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων μπορεί να έχει ένα ελαφρύ γεύμα (σνακ) ή να μιλήσει στο κινητό του.

Τα στάδια της μεταμόσχευσης μαλλιών με την FUE είναι:  

  1. O προσδιορισμός της δότριας περιοχής και εφαρμογή τοπικής αναισθησίας 
  2. Ο σχεδιασμός της περιοχής εμφύτευσης (λήπτρια χώρα) 
  3. Η τοποθέτηση των τριχοθυλακίων με ειδικά εργαλεία εμφύτευσης (implanter device). 
  4. Ο έλεγχος της λήπτριας περιοχής μετά την τοποθέτηση των μοσχευμάτων 

Η τεχνική FUE θεωρείται ελάχιστα επεμβατική, δεν εγκαταλείπει γραμμική ουλή και παρουσιάζει ελάχιστη ή καθόλου αιμορραγία. Σπάνιες επιπλοκές μπορεί να είναι η θυλακίτιδα τριχωτού κεφαλής, μετεγχειρητικό οίδημα μετώπου και η οξεία τελογενής τριχόρροια. Οι επεμβάσεις διεξάγονται από εξειδικευμένο ιατρικό (Δερματολόγο, Αναισθησιολόγο) και νοσηλευτικό προσωπικό. Το χειρουργείο πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία στην δότρια και λήπτρια περιοχή του τριχωτού της κεφαλής. Μετά το πέρας του χειρουργείου δίνονται γραπτές μετεγχειρητικές οδηγίες για το τι πρέπει να προσέξει ο ενδιαφερόμενος της πρώτες μέρες μετά το χειρουργείο. Ο επανέλεγχος του γίνετε δυο ημέρες μετά το χειρουργείο ενώ η αξιολόγηση του αισθητικού αποτελέσματος γίνετε στου 6, 9 και 12 μήνες. Τα μαλλιά που έχουν μεταμοσχευθεί αρχίζουν να αναπτύσσονται κανονικά μετά το πέρας του χειρουργείου αλλά γίνεται αντιληπτό από τον ενδιαφερόμενο περίπου 3-4 μήνες μετά, ενώ το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται μετά από 12 μήνες. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 64, 11528, Αθήνα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

210-7291711

EMAIL

info@dermoiatriki.com

SOCIAL