Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

 

Με καταγωγή από τα Λαγκάδια Γορτυνίας (απώτερη από την Πόλη) και την Άνω Μέλπεια Μεσσηνίας, ο Γιάννος Δ. Δημητριάδης ολοκλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας και εισήχθη με Πανελλαδικές Εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (2005). Απεφοίτησε αυτής ως αριστούχος (2011), οπότε και μετέβη στη Γαλλία για την ειδίκευσή του στη Δερματολογία – Αφροδσιολογία (2012-2017), σε σειρά Νοσοκομείων της Περιφέρειας Παρισίων (όπως ο « Άγιος Λουδοβίκος » – « Saint Louis »), στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λίλλης και στη Λωρραίνη (Metz, Thionville, Nancy). Από το 2018 έως σήμερα, και αφού διετέλεσε Επιμελητής Αφροδισιολογίας στο ιστορικό Πανεπιστημιακό Νοσηλευτικό Ίδρυμα « Οίκος του Θεού » (HôtelDieu) των Παρισίων και Επιμελητής Ιατρείου Φλεγμονωδών Δερματοπαθειών στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του 91ου διαμερίσματος της Γαλλίας, ασκεί κλινική Δερματολογία στο Πεδίον του Άρεως, στο 7ο διαμέρισμα των Παρισίων, ως ο βασικός συνεργάτης της Δρος Gaucher Catherine στην πρότυπη μονάδα που έχει ίδρυσει (29-31, avenue de Suffren, Paris VII). Από το φθινόπωρο 2022, ύστερα από 10ετή παραμονή στη Γαλλία, αποτολμά τη σταδιακή του μετάβαση στην Ελλάδα, συνεργαζόμενος με τη Δερμοϊατρική Αθηνών σε έναν άρτια εξοπλισμένο χώρο, ενώ διατηρεί,  παράλληλα, το Ιατρείο του στο Παρίσι, συνεχίζοντας να ασκεί ενεργό εθελοντισμό δια τηλεδερματολογίας και τηλεγηρϊατρικής σε απερημωμένα από δερματολόγους χωριά της γαλλικής υπαίθρου.

Στο πλαίσιο της ιατρικής του εκπαίδευσης, έχοντας ολοκληρώσει μέρος ειδίκευσης στην Εσωτερική Παθολογία, στα Επείγοντα Παθολογικά Περιστατικά και στη Γηριατρική, εξειδικεύτηκε περαιτερω στον κλάδο του, λαμβάνοντας ενδεικτικά τους αντίστοιχους πανεπιστημιακούς τίτλους στην :

  • Παιδιατρική Δερματολογία (2017) στο Πανεπιστήμιο της Νίκαιας Γαλλίας
  • Δερματολογική Λοιμωξιολογία και Θεραπευτική τροπικών δερματοπαθειών (2015)
  • Δερματολογική Σημειολογία Αυτοανόσων Νοσημάτων (2016) στο Πανεπιστήμιο Παρισίων «Πέτρος και Μαρία Κιουρί »,
  • Αισθητική Επεμβατική Δερματολογία (2017, 2019) στα Πανεπιστήμια Βερσαλλιών (λέιζερς, πήλινγκς) και Ανατολικών Παρισίων (ενέσιμες θεραπείες με βοτουλινική τοξίνη και υαλουρονικό οξύ), αντίστοιχα.

Τέλος, αποτελεί έναν από τους πρώτους γαλλόφωνους δερματολόγους που έλαβε στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου το Δίπλωμα εξειδίκευσης στη :

  • Δερματολογική Νοσολογία του φάσματος των μελανόχρωμων επιδερμίδων – «Δερματολογία της ποικιλομορφίας » (2021), στοχεύοντας στην άρτια προσφορά ιατρικών υπηρεσίων σε ασθενείς που δεν ανήκουν στους λευκούς φωτοτύπους – στη μελέτη των οποίων είθισται να περιορίζεται η συμβατική δερματολογική εκπαίδευση.

Κατόπιν πανευρωπαϊκών εξετάσεων (2019),  κατέκτησε τον τίτλο του Fellow of the European Board of DermatoVenereology (FEBDV). Έχει επιμεληθεί ομιλιών σε πληθώρα γαλλικών Συνεδρίων Δερματολογίας, ως επίσης της συγγραφής δημοσιεύσεων πάνω στο αντικείμενό του σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι τακτικός συντάκτης άρθρων δερματολογικού περιεχομένου στο γαλλικό περιοδικό τύπο (και δη, στη « Σύγχρονη Γυναίκα » και στην « Εφημερίδα των Γυναικών » – « Femme Actuelle » και « Le Journal des Femmes », αντιστοίχως.). Στις ακαδημαϊκές του δραστηριότητες, περιλαμβάνεται η διδασκαλία φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στο μάθημα της Ιστορίας της Ιατρικής, στο Εργαστήριο της οποίας εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή, υπό την επίβλεψη της Καθ. κας Καραμάνου Μ. Εργασία του παρουσιάστηκε ως εισήγηση σε Συνεδρίαση της Ολομέλειας της γαλλικής Ακαδημίας της Ιατρικής (2021).

κλείστε τώρα ραντεβού

210 72 91 711

Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00-21.00
Σαββάτο: 09.00 - 17.00

Δείτε επίσης