Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεραπεία HIFU

Τι είναι το HIFU

Πρόκειται για αναίμακτη και μη επεμβατική θεραπεία η οποία επιτυγχάνει φυσικά αποτελέσματα ανόρθωσης και σύσφιξης του δέρματος που διαρκούν. Τα αποτελέσματα των εφαρμογών HIFU είναι εντυπωσιακά και εγκαινιάζουν μία νέα εποχή μη χειρουργικού λίφτινγκ.

Μέθοδος

Η τεχνολογία HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) βασίζεται στη χρήση υπερήχων για τη διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος. Η ενέργεια των υπερήχων διαπερνά την επιδερμίδα, χωρίς να την επηρεάζει, και φτάνει σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος, όπου και πετυχαίνει αύξηση της θερμοκρασίας τους. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η χαλάρωση του δέρματος στο σημείο από όπου ξεκινάει.

Η θερμική αντίδραση που προκαλείται από τις μικροδέσμες των υπερήχων προκαλεί κυτταρικό ερεθισμό και προάγει τη διαδικασία επούλωσης των ιστών. Αυτή η διαδικασία οδηγεί στη ενίσχυση του υπάρχοντος κολλαγόνου και παραγωγή νέου.

Αποτελέσματα

Με το HIFU επιτυγχάνουμε ανόρθωση και σύσφιξη περιοχών του σώματος, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ, οι γλουτοί, οι μηροί και η κοιλιά. 

Ένα μικρό ποσοστό της βελτίωσης φαίνεται αμέσως μετά το πέρας της θεραπείας (άμεση μετουσίωση κολλαγόνου με την εφαρμογή της ενέργειας). Σε χρονικό διάστημα 3-4 μηνών, ολοκληρώνεται η διαδικασία παραγωγής νέου κολλαγόνου και ανόρθωσης και σύσφιξης του δέρματος, με αποτελέσματα που μπορεί να διαρκέσουν μέχρι δύο χρόνια με μία μόνο συνεδρία.

Τι αισθάνομαι κατά τη διάρκεια της θεραπείας;

Η θεραπεία είναι εξαιρετικά καλά ανεκτή, συνοδεύεται σε λίγους ασθενείς από ήπια διάχυτη καυσαλγία ή ήπιο στιγμιαίο πόνο.  

Αποθεραπεία

Η καυσαλγία εξαφανίζεται μετά από λίγη ώρα. Ο ασθενής μπορεί αμέσως μετά να επιστρέψει στις κανονικές του δραστηριότητες.

Μπορεί να αντικαταστήσει το χειρουργικό lifting;

Όχι, το HIFU δε μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα με το χειρουργικό lifting. Όμως, είναι μία εξαιρετική επιλογή για  ασθενείς με ήπια ως μέτρια χαλάρωση, με απόλυτο φυσικό αποτέλεσμα και χωρίς την ταλαιπωρία του χειρουργείου.

Ρωτήστε τώρα έναν ειδικό

210 -7291711

Δείτε επίσης

Διαβάστε σχετικά