μυρμηκιές είναι μικρά εξογκώματα στο δέρμα που προκαλούνται από διάφορους τύπους του ιού Human Papilloma Virus (HPV). Εμφανίζονται σε όλες τις ηλικίες και μεταδίδονται μέσω της δερματικής επαφής. Είναι καλοήθεις βλάβες και γενικά ανώδυνες εκτός αν υποστούν τραυματισμό.

Οι κοινές μυρμηκιές εμφανίζονται οπουδήποτε στο σώμα, κυρίως όμως στα δάκτυλα, τους αγκώνες και τα γόνατα. Οι ομαλές μυρμηκιές είναι συνηθέστερες στο πρόσωπο . Συνήθως εμφανίζονται πολλές μαζί, πιο συχνά σε παιδιά και εφήβους. Οι μυρμηκιές των παλαμών και ειδικά των πελμάτων είναι οι πλέον επώδυνες μια και βρίσκονται σε σημεία πίεσης. Οι μυρμηκιές γύρω από τα νύχια εμφανίζονται ως τραχύ και επηρμένο δέρμα που καμιά φορά επηρεάζει και την ομαλή ανάπτυξη του νυχιού. Είναι από τις πλέον δύσκολες στη θεραπεία λόγω της εντόπισής τους.

Oι επιλογές που διαθέτουμε για τη θεραπεία των μυρμηκιών είναι:

  • Τα τοπικά σκευάσματα με βάση το σαλικυλικό οξύ, το οποίο διαλύει την κερατίνη που περιβάλει τη μυρμηκιά
  • Την κρυοθεραπεία κατά την οποία καταστρέφεται η μυρμηκιά μέσω της ψύξης με υγρό άζωτο, πλέον κατάλληλη για βλάβες σε παλάμες και πέλματα
  • Τη διαθερμοπηξία όπου η βλάβη καταστρέφεται μέσω της καυτηρίασης με ηλεκτρικό ρεύμα
  • Το Laser CO2, που αποτελεί την πλέον κατάλληλη μέθοδο, λόγω της υψηλής αποτελεσματικότητας και της μεγάλης ακρίβειας που διαθέτει.

Στη Δερμοϊατρική Αθηνών εφαρμόζουμε όλες τις παραπάνω θεραπείες για τις μυρμηκιές . Επισκεφτείτε μας και οι δερματολόγοι μας θα κρίνουν ποια είναι η καταλληλότερη θεραπεία για εσάς.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 64, 11528, Αθήνα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

210-7291711

EMAIL

info@dermoiatriki.com

SOCIAL