Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μυοχαλαρωτικές Ενέσεις

Ρυτίδες & Χαλάρωση

Μέθοδος

Οι θεραπείες για ρυτίδες με BOTOX® και Dysport® στους μυς του προσώπου προκαλούν ελάττωση της σύσπασης των μυών και κατά συνέπεια των ρυτίδων. Όταν η τεχνική εκτελείται σωστά και ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε προσώπου δεν χάνεται η εκφραστικότητα, απλά απαλύνουν ή εξαφανίζουν τα σημάδια γήρανσης. Στόχος μας στη Δερμοιατρική Αθηνών είναι το φυσικό αποτέλεσμα, δηλαδή ένα πιο ξεκούραστο, νεανικό πρόσωπο με λιγότερες ρυτίδες.

Ενδείξεις

Οι θεραπείες με BOTOX® και Dysport® βελτιώνουν τις ρυτίδες του μετώπου, του μεσόφρυου, γύρω από τα μάτια (πόδι χήνας), τις ρυτίδες καπνιστού και λαιμού και άλλες. 

Υπάρχει συστηματικός κίνδυνος από τη χρήση της βοτουλινικής τοξίνης;

Όχι. Κίνδυνος συστηματικής απορρόφησης υφίσταται μόνο έπειτα από κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων βοτουλινικής τοξίνης, κυρίως τρώγοντας επιμολυσμένη τροφή. Οι δόσεις που χρησιμοποιούμε στην αισθητική δερματολογία για τη καταπολέμηση των ρυτίδων, αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 2% της μέγιστης επιτρεπτής δόσης για τον άνθρωπο, δημιουργώντας ένα πολύ μεγάλο όριο ασφαλείας κατά τη χρήση των BOTOX® και Dysport®.

Παρενέργειες

Το BOTOX® χρησιμοποιείται από το 1980 στη θεραπεία δύο παθήσεων του προσώπου, του στραβισμού και του βλεφαρόσπασμου. Πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε στη θεραπεία των ρυτίδων του μετώπου το 1989. Το Dysport® χρησιμοποιείται στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια με εξαιρετικό προφίλ ασφάλειας και εγκρίθηκε από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) το 2009.

Οι παρενέργειες από τη χρήση BOTOX® και Dysport® είναι ελάχιστες όταν η θεραπεία εκτελείται σωστά, από εκπαιδευμένο δερματολόγο. Συνηθέστερα ο ασθενής αισθάνεται μια μικρή τοπική δυσφορία κατά την ένεση , ενώ υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για εκχύμωση (μελανιά). Δεν υπάρχουν αναφορές για μόνιμες ανεπιθύμητες ενέργειες από τη χρήση BOTOX® και Dysport® για τη θεραπεία των ρυτίδων.

Αποθεραπεία

Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορεί να παρατηρηθεί μικρή ερυθρότητα στα σημεία της ένεσης που υποχωρεί σε λίγες ώρες. Οι εκχυμώσεις (μελανιές) που ίσως παραμείνουν για λίγες μέρες είναι σπάνιες. Ενθαρρύνουμε τους ασθενείς μας να χρησιμοποιούν τους μυς περισσότερο την πρώτη ώρα μετά τη θεραπεία ώστε να μεγιστοποιηθεί το θεραπευτικό αποτέλεσμα των BOTOX® και Dysport®. Δεν πρέπει για τις πρώτες 4 ώρες μετά τη θεραπεία να κάνουν μασάζ, γυμναστική, να σκύψουν ή να ξαπλώσουν. Πρέπει επίσης να αποφεύγουν τη ζέστη (πχ σάουνα, ατμοί) καθώς η υψηλή θερμοκρασία απενεργοποιεί το φάρμακο.

Συνδυάζεται με

Οι θεραπείες για ρυτίδες με BOTOX® και Dysport® μπορούν να συνδυαστούν με άλλες ενέσιμες θεραπείες, όπως υαλουρονικου οξέος και Lasers.

Ρωτήστε τώρα έναν ειδικό

210 -7291711

Δείτε επίσης

Διαβάστε σχετικά

Μυοχαλαρωτικές Ενέσεις

Ενέσιμη θεραπεία για
αντιγήρανση

Νήματα

Θεραπεία για τη χαλάρωση
του προσώπου και του σώματος

Peeling

Κατάλληλο για δυσχρωμίες,
κηλίδες, θαμπό δέρμα, ακμή,
μέλασμα

Μυοχαλαρωτικές Ενέσεις

Ενέσιμη θεραπεία για
αντιγήρανση

Νήματα

Θεραπεία για τη χαλάρωση
του προσώπου και του σώματος

Αισθητικές θεραπείες

Εφαρμογή σε:
πρόσωπο, λαιμό, σώμα

Ενέσιμες θεραπείες

Εφαρμογή σε:
πρόσωπο, λαιμό, σώμα

Laser / Μηχανήματα

Εφαρμογή σε:
πρόσωπο, λαιμό, σώμα

HIFU
Αποτρίχωση
CO2 Fractional Laser
Κρυολιπόλυση
Selective Waveband Technology
Ραδιοσυχνότητες
Αναίμακτη βλεφαροπλαστική
Nd YAG Laser για ευρυαγγείες ποδιών