[vc_row full_width=”stretch_row_content” css=”.vc_custom_1501834161804{margin-top: -80px !important;}”][vc_column]

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_column_text][mega_main_menu location=”mega_main_sidebar_menu”][/mega_main_menu]
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Η τεχνολογία SWT (Selective Waveband Technology) χρησιμοποιείται στη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, αγγειακές βλάβες, επιφανειακές δυσχρωμίες, φωτογήρανση, ακμή. Επίσης με τη SWT εφαρμόζεται φωτοδυναμική θεραπεία, η οποία βασίζεται στην επίδραση στο δέρμα επιλεγμένου φωτός σε συνδυασμό με την τοπική εφαρμογή φαρμακευτικής ουσίας που ευαισθητοποιεί το δέρμα στο φώς.

Η SWT βασίζεται στην αρχή της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, κατά την οποία φως συγκεκριμένου μήκους κύματος στοχεύει σε συγκεκριμένα μόρια της επιδερμίδας που λέγονται χρωμοφόρα και απορροφάται από αυτά, χωρίς να καταστρέφει τους γύρω ιστούς.

Τι είναι η SWT;

Η SWT αναπτύχθηκε πάνω στην τεχνολογία IPL (Intense Pulse Light), κατά την οποία φως , ορατό λευκό, υπεριώδες και υπέρυθρο εκπέμπεται από την πηγή, ενώ στην πορεία φιλτράρεται μόνο το υπεριώδες φως. Η τεχνολογία SWT βασίζεται στο φιλτράρισμα και του υπέρυθρου φωτός που απορροφάται από τους διάμεσους ιστούς του δέρματος προκαλώντας υπερθέρμανσή τους και απαιτώντας μεγαλύτερη ενέργεια για να δράσει η δέσμη φωτός στα χρωμοφόρα. Έτσι, η θεραπεία γίνεται πιο αποτελεσματική και πιο ασφαλής με την τεχνολογία SWT. Ο στόχος (μελανίνη, αιμοσφαιρίνη) θερμαίνεται στους 70º C για 1 ms, χρόνος κατά τον οποίο και καταστρέφεται αποτελεσματικά, ενώ το γύρω δέρμα δεν επηρεάζεται.

Θεραπευτικές δυνατότητες

  • Ανεπιθύμητη τριχοφυΐα
  • Ρυτίδες
  • Αγγειακές βλάβες όπως ροδόχρους νόσος, τηλεαγγειεκτασίες και αιμαγγειώματα
  • Ακμή
  • Πανάδες/κηλίδες
  • Φωτογήρανση
  • Φωτοδυναμική θεραπεία ακμής
  • Φωτοδυναμική ανάπλαση προσώπου

SWT και ροδόχρους νόσος

Η SWT εφαρμόζεται με εξαιρετικά αποτελέσματα στη ροδόχρου νόσο, μια χρόνια πάθηση του δέρματος που χαρακτηρίζεται από ερύθημα του προσώπου ή και φλυκταινίδια και οφείλεται στην υπέρμετρη ανάπτυξη επιφανειακών αγγείων. Η ροδόχρους κυρίως προσβάλει άτομα με φωτότυπο Ι και ΙΙ, σπανιότερα ΙΙΙ. Στη Δερμοϊατρική Αθηνών εφαρμόζουμε τεχνολογία SWT στη θεραπεία της ροδοχρόου νόσου με τη χρήση της πλατφόρμας Nordlys Ellipse. Η θεραπεία είναι πολύ καλά ανεκτή, αφού δημιουργεί μόνο ένα αίσθημα ήπιας ζέστης στο δέρμα και αφήνει ένα ελαφρύ κοκκίνισμα που υποχωρεί σε λίγες ώρες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία , αν και σε διάστημα 3-4 εβδομάδων μπορεί να επαναληφθεί η θεραπεία αν χρειαστεί.

SWT και αγγειακές βλάβες

Η τεχνολογία SWT έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε αγγειακές βλάβες , όπως ευρυαγγείες, αιμαγγειώματα (αραχνοειδή, αστεροειδή, κερασοειδή), αγγειακές δυσπλασίες, ποικιλόδερμα Civatte, κόκκινες ραγάδες. Μετά τη θεραπεία οι βλάβες αποκτούν ένα πιο κόκκινο ή πορφυρό χρώμα που υποχωρεί πολύ σύντομα. Συνήθως απαιτούνται περισσότερες από μια συνεδρίες μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα με μεσοδιαστήματα 3-4 εβδομάδων. Η προστασία με αντιηλιακό είναι άκρως απαραίτητη μετά τη θεραπεία ώστε να αποφύγουμε ανεπιθύμητες ενέργειες , όπως δυσχρωμίες.

SWT και φωτογήρανση

Από τις πλέον πρωτοποριακές εφαρμογές της SWT με την πλατφόρμα Nordlys Ellipse είναι η χρήση της στη φωτοδυναμική ανάπλαση του δέρματος , σε περιπτώσεις φωτογήρανσης. Ο ασθενής προσέρχεται μία ώρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο ραντεβού , οπότε και ξεκινά η εφαρμογή ουσίας-φωτοευαισθητοποιητή στο δέρμα του προσώπου. Η ουσία αυτή μετατρέπεται στην επιδερμίδα στο χημικό μόριο πρωτοπορφυρίνη IX. Στη συνέχεια πραγματοποιείται η συνεδρία της φωτοανάπλασης, κατά την οποία η πρωτοπορφυρίνη ΙΧ απορροφά φως συγκεκριμένου μήκους κύματος που εκπέμπεται από την πλατφόρμα Nordlys Ellipse.

Στόχος είναι η παραγωγή κολλαγόνου που οδηγεί σε μείωση των ρυτίδων γύρω από τα μάτια, το στόμα και στις παρειές και η βελτίωση της υφής και της ελαστικότητας του δέρματος. Προτείνουμε τρεις συνεδρίες με μεσοδιαστήματα ενός μηνός. Η θεραπεία είναι εξαιρετικά καλά ανεκτή, ενώ δε συνοδεύεται από σχεδόν καθόλου ερύθημα, όμως απαιτείται αποφυγή του ήλιου για 48 ώρες μετά τη θεραπεία και συνεχής ηλιοπροστασία.

SWT και κηλίδες

Η τεχνολογία SWT είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε περιπτώσεις που έχουμε σκούρες κηλίδες στην επιδερμίδα , όπως ηλιακές φακές και εφηλίδες. Η δέσμη φωτός απορροφάται από τη μελανίνη που βρίσκεται στις κηλίδες του δέρματος. Η μελανίνη μετατρέπει την ενέργεια του φωτός σε θερμότητα που καταστρέφει τα κερατινοκύτταρα της βλάβης και, χωρίς να προκαλεί αντίδραση από το γύρω δέρμα, οδηγεί σε εξάλειψή της. Συνήθως μετά τη θεραπεία εμφανίζονται λεπτές σκουρόχρωμες κρούστες πάνω στις κηλίδες του δέρματος, οι οποίες υποχωρούν σε λίγες ημέρες αποκαλύπτοντας υγιές δέρμα . Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί σε διάστημα 3-4 εβδομάδων, αν χρειαστεί.

SWT και ακμή

Η χρήση της SWT στη θεραπεία της ακμής βασίζεται στην αρχή ότι η δέσμη φωτός απορροφάται από την αιμοσφαιρίνη που κυκλοφορεί μέσα στα αιμοφόρα αγγεία που αιματώνουν τους αδένες που παράγουν το σμήγμα. Η αιμοσφαιρίνη μετατρέπει την ενέργεια του φωτός σε θερμότητα η οποία καταστρέφει το τοίχωμα των αγγείων των σμηγματογόνων αδένων , οδηγώντας σε μείωση της παραγωγής σμήγματος.

Η SWT εφαρμόζεται στη θεραπεία της ενεργού ακμής που δεν έχει ανταποκριθεί στη φαρμακευτική αγωγή, οδηγώντας σε μείωση των φλεγμονωδών βλαβών. Αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική ασφαλή εναλλακτική θεραπεία σε ασθενείς που δεν μπορούν να πάρουν θεραπεία από το στόμα . Ο αριθμός των συνεδριών ποικίλει και εξαρτάται από την ανταπόκριση του ασθενούς.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” enable_first_overlay=”true” first_overlay_opacity=”80″ first_background_color=”rgba(35,35,49,0.8)” second_background_color=”rgba(35,35,49,0.8)” enable_parallax=”true” parallax_background=”8221″ parallax_style=”fixed” enable_top_separator=”true” top_separator_style=”blob-center” top_separator_color=”#f3f3f4″ css=”.vc_custom_1501931276192{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;padding-top: 30px !important;padding-bottom: 100px !important;}”][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1501838016296{margin-bottom: 0px !important;padding-top: 25px !important;padding-bottom: 55px !important;}”][vc_column_inner][vc_custom_heading text=”ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ” font_container=”tag:h1|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes”][vc_custom_heading text=”ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ” font_container=”tag:h3|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner css=”.vc_custom_1458739779194{margin-bottom: 40px !important;}”][vc_column_inner width=”1/4″][vc_custom_heading text=”ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ” font_container=”tag:h4|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 64, 11528, Αθήνα

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_custom_heading text=”ΤΗΛΕΦΩΝΟ” font_container=”tag:h4|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

210 72 91 711

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_custom_heading text=”EMAIL” font_container=”tag:h4|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

info@dermoiatriki.com

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_custom_heading text=”SOCIAL” font_container=”tag:h4|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes”][social_icons icons_color_normal=”#edece6″ icons_color_hover=”#d6d3cf” icons_bg_normal=”rgba(35,35,49,0.01)” icons_padding=”5px” icons_align=”center” facebook=”#” twitter=”#” pinterest=”#” googleplus=”#” animation=”pulse”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][contact-form-7 id=”3592″][/vc_column][/vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1467281866962{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}”][/vc_column]